Nieuwtjes ontvangen? Krijg direct 5% korting! Dit wil ik!

Paracord Knopen

Welkom op de Paracord Knopen categorie pagina. Klik op de knop hieronder om verder te lezen, of bestel direct je producten.

Er zijn tal van verschillende knopen te maken met paracord. Maar of je nu beginner bent, gevorderd of een echte expert, het is altijd prettig om terug te kunnen vallen op een beetje hulp. Hier vind je steeds nieuwe handleidingen en instructies om met nieuwe soorten knopen aan de slag te gaan.

 

Waarom knopen met paracord?

Paracord is een bijzonder sterk materiaal, dat oorspronkelijk gebruikt werd als parachute touw tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoewel het daar al lang niet meer voor gebruikt wordt, is het nog altijd een zeer populair materiaal. Dat komt door de kracht, bestendigheid en veelzijdigheid.

Een paracord kan een trekkracht hebben van honderden kilo’s en breekt dus niet zomaar. Het is bestendig als het gaat om de elementen en daarmee bijvoorbeeld erg populair onder buitensporters en survival liefhebbers. Maar het fijnst aan paracord is de veelzijdigheid. Het is voor zo veel toepassingen geschikt, dat je er werkelijk alle kanten mee op kan. Of je nu een visdraad nodig hebt ergens diep in de bossen, of thuis een nieuwe armband wilt maken: het kan met paracord.

Die armbanden en andere sieraden zijn perfect met paracord te maken. Het koord is immers erg sterk en flexibel, waardoor er mooie creaties mee gemaakt kunnen worden. Het is in veel verschillende kleuren te verkrijgen en combineren, waardoor de stijl helemaal zelf bepaald kan worden.

 

Hoe leer je knopen met paracord?

Wanneer je nog niet zo ervaren bent in het knopen met paracord, dan is het aan te bevelen om op deze pagina een aantal van de instructies door te nemen. Het knopen wordt steeds makkelijker naarmate je er behendiger in wordt. En naarmate je er behendiger in wordt, zijn er ook steeds meer bijzondere creaties te maken.

 

Paracord knopen voor beginners

Voor beginners is het perfecte startpunt een wat eenvoudigere creatie. Goed geschikt hiervoor zijn bijvoorbeeld de paracord cobra knoop of de paracord back to back bar knoop. Beiden zijn armbanden die er ontzettend leuk uitzien en toch betrekkelijk eenvoudig te knopen zijn voor mensen die dat nog niet eerder gedaan hebben.

 

Paracord knopen voor gevorderden

Ben je al iets meer gevorderd met het knopen van paracord? Daag jezelf dan uit met het maken van een Paracord Monkey Fist Knoop of een Paracord Lanyard / Diamond Knoop bijvoorbeeld. Beiden zijn echt een stuk lastiger dan beginners knopen, en toch erg handig. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor de hond, als touw of als speeltje. En als je geen hond hebt, kunnen ze natuurlijk ook dienen als een leuke sleutelhanger.

 

Paracord knopen voor experts

Voor de echte experts zijn er ook nog genoeg leuke uitdagingen waarbij een beetje hulp welkom kan zijn. De One Night in Bangkok paracord knoop is een fijne uitdaging, alleen geschikt voor echte Paracord knoop experts. Het resultaat, als de stappen goed gevolgd worden, is een ontzettend gave armband die met trots gedragen kan worden.

Hou deze pagina goed in de gaten, want er worden in alle categorieën steeds nieuwe instructies, handleidingen en tutorial video’s geplaatst.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »