Nieuwtjes ontvangen? Krijg direct 5% korting! Dit wil ik!

paracord 550 type 3

Paracord 550, het populairste paracord ter wereld

Paracord 500 (type 3) is het meest gebruikte paracord ter wereld. Paracord 500 is veelzijdig, sterk en flexibel en daarom uitermate geschikt voor zowel de outdoor en adventure branche, de hobbybranche en zelfs voor het vervaardigen van halsbanden en riemen voor huisdieren. Paracord 550 is dan ook het originele paracord, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd in parachutes. Vandaar ook de naam paracord. Soldaten hadden al snel door dat paracord niet alleen handig was voor hun gevaarlijke vlucht naar beneden, maar dat de enorme draagkracht, flexibiliteit en extreem gunstige sterkte / gewichtsverhouding paracord geschikt maakte voor tal van toepassingen. Vandaag de dag specialiseert onze winkel zich in de verkoop van dit type paracord. Waarbij wij ons richten op het originele in de Verenigde Staten gevlochten paracord. Je weet je dus verzekerd van echte kwaliteit uit de good old USA.

 

Onwijs sterk

Paracord 550 heeft een diameter van slechts 4 millimeter, maar een breek kracht van niet minder dan 247 kilogram. Het is dus een onwijs sterk, maar ook zeer flexibel materiaal dat niet zwaar is. Dit laatste is natuurlijk heel handig als je van adventure of outdoor sporten houdt. Je kunt veel paracord meenemen, zonder dat het meteen heel zwaar is. Geen wonder dan ook, dat dit paracord onder buitensporters al jaren enorm populair is. Het extreem sterke materiaal wordt tegenwoordig voor nog tal van andere doeleinden gebruikt. Zo worden er halsbanden en riemen van paracord vervaardigd. Ook voor het maken van een mooie gevlochten armband (een stoere combinatie van camouflagekleuren, of juist neon roze met bedeltjes) is paracord ideaal. Waarom ook niet, het materiaal is immers niet duur en vrijwel onverwoestbaar. Bovendien voelt het nylon paracord natuurlijk aan. Een stuk natuurlijker overigens dan de polyestervariant die in veel winkels te verkrijgen is.

 

Een ruime keuze

Bij 123Paracord.nl specialiseren wij ons in de verkoop van paracord 550. We bieden je dan ook een ruim aanbod in diverse kleuren aan. Bovendien zijn wij in staat om bij een grotere bestelling tot wel 25% korting te bieden. We bieden al korting (10%) bij bestellingen vanaf 15 meter. Paracord 550 is als single color bij ons te bestellen in maar liefst 15 verschillende kleuren. Ons assortiment bevat onder andere wit, zwart en major (donker legergroen). Daarnaast hebben we meer dan 60 soorten multicolor paracord 550 in huis evenals 17 diamantpatronen, 17 camouflage patronen en drie neonkleuren (oranje, geel, roze). Al deze varianten zijn uitermate geschikt voor het maken van armbanden, kettingen, sleutelhangers en hangmatten. Door het paracord te combineren met onze handige accessoires, kun je deze producten in een handomdraai in hoogte of lengte verstellen of ergens aan vastklikken. Op onze website vind je diverse soorten paracord, alle benodigde accessoires maar ook video’s en knoopvoorbeelden over hoe je met paracord de leukste, mooiste en handigste dingen kunt maken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »